Skriv ut julekortet selv

Du trenger: Digitalkamera (eller et digitalt bilde) Et egnet fotoprogram på PCen dersom du vil redigere Blekkskriver (alle nyere fargeblekkskrivere duger) Stivt papir/fotopapir Saks Penger til porto

Publisert
Sist oppdatert

Den enkleste metoden er å skrive ut et bilde, skrive en hilsen på baksiden, og klistre på et frimerke. Velger du denne metoden kan det være hensiktsmessig å bruke fotokort beregnet for blekkskrivere i størrelse 10 x 15 cm. Disse får du kjøpt i bokhandelen. Det kan være lurt å legge bildet i en konvolutt, siden fuktighet kan skade blekkutskriften (gjelder ikke nyere Epson-skrivere, som har vannfast blekk).

En annen metode er å skrive ut et bilde, og lime dette på et mappekort. Bruker du denne metoden, kan du skrive julehilsnen din på motsatt side av bildet. Dette er blitt veldig populært de siste årene.

Dersom kameraet og skriveren din er merket "PictBridge", betyr det at du kan koble kameraet direkte til skriveren ved hjelp av en kabel (USB - følger med kameraet), og skrive ut bilder direkte!

Skal du skrive ut mange bilder, kan du for eksempel sette A4-fotopapir i skriveren, og bruke den innebygde utskriftsveiviseren på PCen din (krever Windows XP). Koble kameraet til eller sett minnekortet i PCen, velg Skriv ut bilder, og følg anvisningene i veiviseren.

De fleste nye blekkskrivere kommer også med programmer for å håndtere flere bilder pr fotopapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer