Skrive ut liste over filer i en mappe

Publisert

Dagens spørsmål

Hei,

Jeg ønsker å skrive ut en liste over filer som ligger i en mappe på harddisken. Hvordan kan jeg enkelt gjøre dette?

Mvh Svein Viggo

Datadoktoren svarer:

Det finnes forskjellige løsninger som kan hjelpe deg med dette. Du kan for eksempel bruke rapporteringsmulighetene i et diskindekseringsprogram, for eksempel ”11436">Where Is It?”. Hvis du ikke ønsker å installere programmer (eller klarer deg uten fancy formatering), kan du klare deg i DOS og Windows gjennom kommandoen DIR.

Det er en fordel om du er noe fortrolig med kommandolinjen i Windows (MS-DOS ledetekst). Jeg skal i korthet forklare hvordan du kan gå fram:

1. Start Windows Explorer, eventuelt Min Datamaskin.2. Klikk deg til mappen som inneholder filene du ønsker å skrive ut liste fra.3. Fra startmenyen i Windows kan du nå velge Kjør, skrive ”command” og trykke OK.4. MS-DOS ledetekst åpner nå i et vindu, og banen til filmappen som du valgte i Windows Explorer markeres som aktiv filmappe.5. Skriv: DIR /B /ON > innhold.txt6. Du har nå laget en tekstfil med navnet på alle filene i mappen, sortert alfabetisk.7. Gå tilbake til Windows Explorer, dobbelklikk på filen innhold.txt, og skriv ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer