Skriverbransjens skrekk?

Cartridge World lar deg bruke blekkpatronen om igjen - nå kommer de til Norge.

Publisert
Sist oppdatert
- Det er mulig å spare opptil femti prosent, avhengig av størrelsen på blekkpatronen og hvor mye som er igjen i den.


Produsenter av skrivere har lenge anbefalt at du kjøper originale blekkpatroner fra selskapene og at alt annet er upålitelig. De fleste skrivere selges faktisk med underskudd - det selskapene tjener penger på er blekk.

2007 ble året da fokuset på miljø virkelig tok av - Her i DinSide Data har vi tidligere vist deg hvordan du kan spare blekk når du skriver ut og hvordan du sparer blekk når du skriver ut nettsider.

I går åpnet en ny butikk i Drammen kalt Cartridge World, et Australsk franchise-selskap med 1550 butikker over hele verden. De har gjort stor suksess med å fylle opp brukte blekkpatroner - Planen er å åpne 45 butikker i Norge.

Selskapet lar deg ta med en tom blekkpatron til butikken og fyller den opp for deg. De lover også å kontrollere den for feil, og hevder at de vil bytte ut deler som er ødelagte. Er du ikke fornøyd kan du få alle pengene tilbake.

Cartridge World: Billig og dårlig, eller et bra alternativ til originalt blekk?
Cartridge World: Billig og dårlig, eller et bra alternativ til originalt blekk? Vis mer

Vi sjekket prisen på to blekkpatroner fra Canon og HP. Hos Canon får du en vanlig svart blekkpatron for Pixma 5200 til 135 kroner uten levering, hos Komplett kan du kjøpe en blekkpatron til HP Photosmart C5810 for 150 kroner.


I følge Ingo Schroeder, Nordensjef i Cartridge World, kan du spare opptil femti prosent hvis du fyller opp blekkpatronen hos dem.

- Det er mulig å spare opptil femti prosent, avhengig av størrelsen på blekkpatronen og hvor mye som er igjen i den. Vi har også en garanti som gir deg alle pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd med kvaliteten på produktet.

Når det gjelder kvaliteten på de resirkulerte blekkpatronene viser Schroeder til en uavhengig test gjort av den britiske nettsiden TrustedReviews.com, der konklusjonen var at det slett ikke er sikkert at produsentens blekk er best.

- I enkelte tilfeller ble resultatet faktisk bedre enn originalblekket, forklarer Schroeder. Vi benytter oss kun av de beste materialene og maskinene i prosessen der vi fyller opp patronene.

Testen ble gjennomført ved at et panel med vanlige brukere vurderte kvaliteten på utskriftene gjort med forskjellig blekk og papir på fire forskjellige printere. Det er også verdt å merke seg at testen ikke sier noe om holdbarheten til blekket.

- Jeg kaller det en hellig treenighet, mellom papir, blekk og printer. Det er sånn det fungerer best.Produsentene er ikke enige

Tanja Østerberg, Informasjonsdirektør i Canon Norge, hevder at de anbefaler å bruke originalt blekk for kundenes egen skyld.

- Jeg kjenner ikke deres produkter, men jeg har sett at mange som bruker uoriginalt blekk får problemer. Det er så mye rart der ute, og mye av det uoriginale blekket som finnes er ikke bra for skriveren. Vi gir bare garanti på skriveren hvis kunden bruker originalt blekk.

Videre sier hun at de ikke anbefaler originalt blekk bare for å øke profitten.

- Vi gjør det ikke for å låse kunder, det er fordi fremstillingen av blekket er laget på en måte som gjør at den matcher papir og printer fra oss. Jeg kaller det en hellig treenighet mellom papir, blekk og printer. Det er sånn det fungerer best.

Østerberg understreker at hun ikke kommenterer produktene til Cartridge World, men at hun uttaler seg på en generell basis.

Mer informasjon om Cartridge World finner duher.

Har du erfaringer med uoriginalt blekk? Si din mening i debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer