Skrivere for hjem og kontor

Vi har sett nærmere på tre sterke kort i allround-klassen fra Epson, Canon og HP.

Publisert

I løpet av de siste årene har blekkskriverteknikkene gjort flere kvantesprang, først og fremst når det gjelder fotokvalitet - men også med hensyn til hastighet. Ved å minske dråpestørrelsen og samtidig plassere dråpene tettere, trenger man nå forstørrelsesglass for å ha det minste håp om å oppdage prikkene som tidligere var godt synlig på blekkutskrifter av fotografier. Samtidig tynes hastighetene, blant annet ved hjelp av raskere drivverk, flere dyser og bredere skrivehode.

Gode utskrifter til 1000 kroner?

Det er slutt på den tiden da kun skrivere med 6-8 forskjellige blekktanker kunne lage tilfredsstillende fotoutskrifter. En moderne blekkskriver takler denne typen utskrifter like godt som tekst og enkel grafikk, og kvalitetsmessig kan både farger, skarphet og levetid måle seg med fremkalte bilder på sølvhalid-papir fra fotobutikken.

Vi har de siste dagene testet tre avanserte skrivere i allround-klassen fra HP, Canon og Epson. Skriverne finner du i butikkene med prislapper på mellom 1.000 og 1.500 kroner.

Vi kan avsløre at alle tre har sine sterke og svake sider, og hvilken modell du skal velge avhenger av hvilke egenskaper du verdsetter høyest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer