Skru av Autokjør, og gjør Windows sikrere

Windows 7 blir 50% sikrere, hevder Microsoft i ny rapport.

Ved å deaktivere Autokjør-funksjonen, unngår du at ting installeres uten din viten og vilje hver gang du setter inn en minneplugg, CD eller lignende.
Ved å deaktivere Autokjør-funksjonen, unngår du at ting installeres uten din viten og vilje hver gang du setter inn en minneplugg, CD eller lignende. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I siste utgave av Security Intelligence Report fra Microsoft, kommer det fram at 50% av all skadelig kode som kjøres på Windows-PC-er, skjer på grunn av den meget omdiskuterte Windows-funksjonen Autokjør, skriver idg.no.

Samleside: Datasikkerhet

Enkelt offer

Autokjør-funksjonen sørger for å utføre spesielle oppgaver hver gang du setter inn en minneplugg, en CD-plate, ekstern harddisk og lignende i maskinen. Det er bekvemt, men også farlig. Ved hjelp av parametre kan nemlig Autokjør-funksjonen enkelt programmeres til å utføre helt andre oppgaver enn hva som er ønskelig, og er dermed et yndet verktøy for alle som er interessert i å infisere PC-en din med trojanere, virus og annet makkverk.

Ifølge rapporten anbefales alle som byttelåner eksterne media som minneplugger, harddisker og plater, om å skru av funksjonen.

Aller størst er faren dersom du bruker Windows XP. Ifølge rapporten er det hele ti ganger større sjanse for å bli infisert av ondsinnet Autokjør-kode, enn dersom du bruker Windows 7.

Slik skrur du av Autokjør

Enten du bruker Windows XP, Vista eller 7, kan du relativt lett skru av Autokjør-funksjonen takket være et lite gratisprogram som kan lastes ned fra disableautorun.com:

Skru av Autokjør, og gjør Windows sikrere


Programmet kan lastes ned og kjøres direkte. Huk av for alle situasjonene du ønsker at Autorun skal unngås, og start maskinen på nytt.

Kilde: idg.no.

Samleside: Slik gjør du det

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer