Skuffende interesse for berøring

Nesten alle kjøper PC-er uten berøringsskjermer.

Windows 8 ble utviklet først og fremst med tanke på berøringsskjermer. Så langt har imidlertid interessen for PC-er med slike skjermer vært laber. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Windows 8 ble utviklet først og fremst med tanke på berøringsskjermer. Så langt har imidlertid interessen for PC-er med slike skjermer vært laber. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft og PC-produsentene er nok skuffet over salget av PC-er med berøringsskjermer i disse dager. Ifølge amerikanske Computerworld forventer analyseselskapet IDC at PC-er med berøringsskjermer vil utgjøre 17-18 prosent av salget mot slutten av året.

Kan se enda mørkere ut

Det står i sterk kontrast til optimistiske anslag tidligere i år, der blant andre Acer forventet at en av tre solgte PC-er mot slutten av året ville ha berøringsskjerm.

– Og vi ser ikke bort fra at vi er nødt å nedjustere også dette estimatet. Sannsynligvis er mellom 10-15 prosent et mer korrekt anslag, sier Bob O'Donnell til avisen. Han jobber som analytiker hos IDC.

Årsakene trenger ikke bare være knyttet til manglende interesse, men også at PC-er med berøringsskjermer ofte er litt dyrere enn PC-er med tradisjonelle skjermer. Utvalget har imidlertid tatt seg godt opp så langt i år, og DinSide har testet en rekke PC-er med berøringsskjermer den siste tiden.

Les også: Her finner du DinSides ferske PC-tester

Har måttet gå tilbake

Det lave salget er ikke minst alvorlig for Microsoft, som først og fremst tenkte berøringsskjermer da de utformet Windows 8, fordi de var sikre på at dette markedet ville ta av. I stedet har de måttet gjøre en rekke endringer i versjon 8.1 for å gjøre produktet mer vennlig for tradisjonell skrivebordsbruk med tastatur og mus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer