Skuffende Star Wars

Et nytt spill basert på Star Wars-universet har kommet på markedet, og vi vet godt at det selger. Men er det en unnskyldning for å lage et så dårlig spill?

Publisert

Star Wars-fansen har ventet lenge på et ordentlig strategispill basert på de populære filmene. Force Commander skulle innfri de forventningene da det ble annonsert for noen år siden. I og med at utvikleren LucasArts har mange Star Wars-klassikere bak seg, som X-Wing og TIE Fighter-spillene, regnet vi med at også Force Commander kom til å bli en suksess.

Det er godt mulig at spillet blir et suksess kommersielt sett, men alle med forkjærlighet for filmene og bra dataspill vil bli skuffet. Force Commander foregår i sanntid, og får mye av inspirasjonen fra klassikere som Command & Conquer eller Starcraft. Prinsippet er likevel litt annerledes: Du trenger blant annet ikke å samle ressurser i spillet, men får i stedet poeng for oppdragene du utfører. Poengene brukes da til å ”bestille” flere soldater, skip eller annet utstyr, som blir sendt til deg fra en Star Destroyer i omløp. Det er vel og bra, men stort sett alt annet vi har å si om spillet er negativt.

Forvirrende kameravinkler

Det kanskje aller mest irriterende ved spillet, er hvor vanskelig det er å kontrollere synsvinkelen. Spillet foregår i full 3D, så du kan fritt bevege kameraet omkring, og se hva som foregår fra alle vinkler. Men det fungerer ikke – det er nesten umulig å finne en bra vinkel som passer til alle situasjoner, og kameraet havner stadig vekk ”utenfor” brettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer