Skuffer: - Grufullt design

Sony har lansert en håndholdt spilldings - men ikke den som fansen har ønsket seg.

STRØMMEKONSOLL: Den har fått kodenavnet Project Q og er en håndholdt enhet som er laget for å strømme spill fra din Playstation 5. Foto: Sony
STRØMMEKONSOLL: Den har fått kodenavnet Project Q og er en håndholdt enhet som er laget for å strømme spill fra din Playstation 5. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Onsdag kveld avholdt Sony «PlayStation Showcase», hvor de viste frem hva de har på gang på spillfronten.

Det dreide seg først og fremst om kommende spilltitler, men de presenterte også den nye håndholdte enheten «Project Q».

«Project Q»

Project Q er ikke en tradisjonell håndholdt spillkonsoll som Nintendo Switch. I stedet er det en strømmekonsoll som gjør det mulig å spille Playstation 5-spillene sine over Wi-Fi, skriver The Verge.

SLIPPES I ÅR: Sammen med strømmekonsollen kommer Sony også med trådløse ørepropper. Foto: Sony
SLIPPES I ÅR: Sammen med strømmekonsollen kommer Sony også med trådløse ørepropper. Foto: Sony Vis mer

Enheten består av en 8 tommer stor LCD-skjerm som vil kunne kjøre spill i 1080p med hastigheten 60 bilder per sekund.

Den har dessuten samme kontrollfunksjoner som PlayStation 5s DualSense-kontrollere, med blant annet haptisk feedback.

Hvor mye strømmekonsollen vil koste og nøyaktig når den blir tilgjengelig for salg, sa ikke Sony noe om. De har lovet å komme tilbake med mer informasjon de kommende månedene.

Fansen skuffet

Hvorvidt man vil kunne bruke Project Q til å spille utenfor hjemmet, sa selskapet ingenting om.

I sosiale medier er det flere som uttrykker misnøye med at de ikke kom med en fullverdig spillkonsoll.

Håndholdte spillkonsoller har blitt populært, med Nintendo Switch i førersetet. I senere tid har Valve lansert «Steam Deck» og Asus har en variant kalt «ROG Ally». Særlig de to sistnevnte har banet vei for nye måter å spille mer moderne spill på nyere maskinvare enn den etter hvert aldrende Switch, skriver The Verge.

- Prisen avgjør

Spilljournalist Erik Fossum i Pressfire sier det er én ting som kan være avgjørende for Sonys suksess, og det er prisen.

- Om den koster mange tusen kroner, så ser jeg ikke helt hvordan dette skal bli noe folk vil ha, for dette er en funksjon som allerede finnes på PS5 og PS4 – på telefoner, tablets og PC (som man kan koble til en PS4/5-kontroller til), sier Fossum til DinSide.

Ifølge Fossum bruker Q-konsollen Remote Play-funksjonen på PS5, som i dag fungerer selv om du ikke er koblet på samme nettverk. Han tror ikke det kommer til å bli sånn at du ikke kan bruke den utenfor hjemmet.

- Min sånn umiddelbare tanke er at dette bare er Sony som ønsker å være tilstede med et produkt som bruker Remote Play og ikke bare lene seg på Android/iPhone og andres produkter, mener han.

Pressfire-journalisten tror det neppe vil være et stort push fra dem på dette.

- «Q» gjør ikke gjør noe som helst nytt. Og det er jo litt tydelig i det grufulle designet som bare er en PS5-spake kappet i to med en skjerm limt fast mellom. Den gjør det absolutte minimum for å ta imot signalene fra PS5-en.

- I så måte er det ikke en bom, bare et kjedelig produkt – dette er ikke en Switch-utfordrer slik noen kanskje hadde håpet at Sony skulle lage, avslutter han.

DinSide har vært i kontakt med Sony i Norge som ikke har noe å tilføye i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer