Skummel feil i Microsoft Access

Brukere av databaseløsninger som er utviklet i Access, kan komme til å ødelegge data på grunn av en feil i håndteringen av bokmerker. Microsoft jobber med å løse problemet, og en oppdatering ventes om kort tid.

Skummel feil i Microsoft Access
Publisert

Feilen er spesielt ille siden den kan ødelegge data som brukere legger inn. Slike feil er atskillig alvorligere enn feil som for eksempel "bare" krasjer programmet. På den annen side er feilen ikke oppdaget før nå, selv om den finnes i alle de tre siste versjonene av Access (2.0, 95 og 97). Det finnes derfor neppe mange som har vært plaget av den.

Microsoft innrømmet tirsdag at feilen finnes, og jobber med å utvikle en oppdatering av programmet. Rettelsen er ventet en gang i neste uke.

Gjelder bare programrutiner

For å dempe leserens mulige panikk en smule: Denne feilen kan bare oppstå i tilknytning til programrutiner som programutviklere skriver i Access. Pusler du med vanlige tabeller eller har laget rapporter med veiviserne i Access, er dine data overhodet ikke i faresonen.

Hvis du ikke selv har laget programrutiner i Access eller bruker løsninger utviklet av andre, er det altså ingen grunn til bekymring. Men vil du vite mer om den tekniske bakgrunnen, kan du lese videre:

Feilen oppstår når programrutiner gjør bruk av bokmerker, et programmeringselement som utviklere bruker for enkel navigering mellom ulike poster i databasen. Når du bruker skjema-egenskapen Bookmark sammen med RecordsetClone-objektene, kan dataene komme i trøbbel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer