Skydrive

25 GB. Gratis.

Skydrive
Publisert
Sist oppdatert

Dersom lommeboka di er tynn, er det Microsoft som byr på gratisløsningen med mest plass. Faktisk kan du ikke betale for mer heller, men 25GB bør være tilstrekkelig for mange.

Skydrive fungerer kun gjennom webgrensesnittet og har derfor noe begrenset funksjonalitet med tanke på synkronisering, egen stasjon med drag-and-drop etc., selv om du kan løse sistnevnte med Gladinet. Alle opplastinger skjer via klassisk "bla igjennom"-knapp, så å laste opp en haug av filer er tidkrevende.

Fokuset er imidlertid på deling med andre, og du kan laste opp filer både til private mapper og mapper du deler med dine MSN-kontakter. Du kan også velge å gi lesetillatelse til enkeltpersoner på filnivå, og også dele filene ved å sende en lenke til en e-postadresse. Microsoft er dog sparsommelige med informasjon om kryptering og sikkerhet.

Størrelsen på filer som kan lastes opp er begrenset til 50MB, og Skydrive mangler blant annet versjonshistorikk på filene, så bruksområdet er først og fremst å ta backup av "statiske" filer, samt deling med andre.

Prisplan:Gratis: 25GB

Hvem bør bruke Skydrive?

Skydrive er først og fremst for deg som bare trenger en plass å dumpe filer, enten det er for å hente dem ned et annet sted, eller for å dele med venner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer