Uskarp bakgrunn på Skype-samtalene

Skype-funksjon skjuler rot i bakgrunnen

Nå gjør det ikke noe om det ikke er så ryddig rundt deg.

BEDRE VIDEOSAMTALER: Skype lanserer en funksjon som gjør at du er hovedfokus i videosamtaler. Foto: Microsoft
BEDRE VIDEOSAMTALER: Skype lanserer en funksjon som gjør at du er hovedfokus i videosamtaler. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som fremdeles ikke har kastet deg på Marie Kondo-bølgen, ved å ta i bruk den såkalte KonMari-metoden for å bli kvitt alt skrotet du har hjemme og beholde bare de tingene som gjør deg lykkelig, vil du kanskje sette pris på denne Skype-nyheten.

Nå introduseres nemlig muligheten for å gjøre bakgrunnen i videosamtaler uskarp.

Med andre ord vil du kunne fjerne alle distraksjoner, det være seg på hjemmekontoret eller nabolagskaféen, når du skal videochatte med andre.

Som portrettmodus på mobil

I et blogginnlegg skriver Microsoft at de bruker kunstig intelligens for å gjøre alt rundt deg uskarpt, mens du forblir fokus - litt som portrettmodus fungerer på dagens smartmobiler, med andre ord.

I første omgang er det kun mulig å skru på uskarp bakgrunn i PC- og Mac-utgaven av Skype. Hvorvidt den kommer til mobil-appene, er ikke kjent.

For å ta den i bruk, må du ha nyeste Skype-versjon installert. Så skal det bare være å flytte musepekeren over video-knappen i en samtale, og velge «Blur my background».

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer