Skyter Google seg i foten?

KOMMENTAR: Google har begynt å fjerne respekterte nettsteder fra søkeresultatene. Er det så lurt?

Publisert
Sist oppdatert

At Google er verdens mest brukte søkemotor er ingen tilfeldighet.

Ikke bare er de ledende når det gjelder antall nettsider som indekseres - deres grunnpillar, PageRank-algoritmen, gjør at Google i større grad enn noen andre er i stand til å finne ut hvilke nettsider det er mest sannsynlig at du vil besøke.

Med andre ord: Det er lettere å finne det du leter etter på Google enn hos andre. Og nettopp derfor bruker du sikkert Google til daglig.

Les også: Følg med på hva de skriver om deg

Mye er skrevet om PageRank-algoritmen, og selv om den er Googles best bevarte hemmelighet, har resten av verden etter hvert skjønt hvordan den fungerer. En sides PageRank er en score fra 1-10 på en logaritmisk skala som angir hvor "bra" nettsiden er. Akkurat hvordan denne regnes ut vet bare Google, men både inngående og utgående lenker er variable som fylles ut i ligningen.

Slik fungerer PageRank

Hvis et nettsted med en høy PageRank lenker til ditt nettsted, vil ditt nettsteds PageRank øke. Nettstedenes PageRank kombineres så med brukernes søkeord og hvor relevante de er i forhold til aktuelle nettsider på det aktuelle nettstedet. For eksempel vil en godt tagget artikkel, kombinert med ordforekomster i overskrifter, titler, URLer og i selve teksten utgjøre en score. Når denne kombineres med PageRanken lages en totalscore som søkeresultatet sorteres etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer