Slack-trøbbel

Slack nede? Slik fikser du det

Populær samarbeidstjeneste hikker litt i dag.

TRØBBEL: Mange får ikke logget på Slack i dag. Det skyldes problemer med DNS-oppføringen. Foto: Pål Joakim Pollen
TRØBBEL: Mange får ikke logget på Slack i dag. Det skyldes problemer med DNS-oppføringen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I morgentimene fredag er det mange som ikke får logget på Slack, en tjeneste som brukes på veldig mange arbeidsplasser, i hovedsak til internkommunikasjon.

Siden i går kveld norsk tid har det vært trøbbel med tjenesten. Selv startet vi dagen med en feilmelding, og det var ikke en gang mulig å få opp nettsidene til Slack.

På Twitter opplyser selskapet at problemene skyldes en endring i DNS-oppføringen, og de oppfordrer brukere til å kontakte nettleverandøren for å friske opp hurtigbufferet for slack.com. De forventer uansett at dette løser seg i løpet av 24 timer, eller i løpet av fredag kveld.

Det er en mager trøst om du må ha kontakt med kollegene på fredag. Et enklere tips, som vi hadde suksess med, er å bytte DNS-tjeneste på maskinen. Googles tjeneste funket fint for vår del, ellers er det også mulig å prøve Cloudflare eller OpenDNS (sistnevnte krever registrering).

Du finner instrukser for hvordan du setter det opp bak lenkene i forrige avsnitt. Typisk må du inn i nettverksinnstillingene på maskinen og endre DNS-server til 8.8.8.8 (Google) eller 1.1.1.1 (Cloudflare).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer