Slack-trøbbel

Slack nede? Slik fikser du det

Populær samarbeidstjeneste hikker litt i dag.

TRØBBEL: Mange får ikke logget på Slack i dag. Det skyldes problemer med DNS-oppføringen. Foto: Pål Joakim Pollen
TRØBBEL: Mange får ikke logget på Slack i dag. Det skyldes problemer med DNS-oppføringen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I morgentimene fredag er det mange som ikke får logget på Slack, en tjeneste som brukes på veldig mange arbeidsplasser, i hovedsak til internkommunikasjon.

Siden i går kveld norsk tid har det vært trøbbel med tjenesten. Selv startet vi dagen med en feilmelding, og det var ikke en gang mulig å få opp nettsidene til Slack.

Twitter opplyser selskapet at problemene skyldes en endring i DNS-oppføringen, og de oppfordrer brukere til å kontakte nettleverandøren for å friske opp hurtigbufferet for slack.com. De forventer uansett at dette løser seg i løpet av 24 timer, eller i løpet av fredag kveld.

Det er en mager trøst om du må ha kontakt med kollegene på fredag. Et enklere tips, som vi hadde suksess med, er å bytte DNS-tjeneste på maskinen. Googles tjeneste funket fint for vår del, ellers er det også mulig å prøve Cloudflare eller OpenDNS (sistnevnte krever registrering).

Du finner instrukser for hvordan du setter det opp bak lenkene i forrige avsnitt. Typisk må du inn i nettverksinnstillingene på maskinen og endre DNS-server til 8.8.8.8 (Google) eller 1.1.1.1 (Cloudflare).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer