Slaktes: - Søppel

Kritikken hagler mot nyvinningen.

RIPER: Vi tok fingernegl-testen på det nye dekselet, og det førte til en permament synlig stripe i dekselet. Foto: Kirsti Østvang
RIPER: Vi tok fingernegl-testen på det nye dekselet, og det førte til en permament synlig stripe i dekselet. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

For bare noen uker siden hadde Apple en ny iPhone-lansering. Her ble fire nye iPhone 15-modeller lansert, sammen med en flere Apple Watch, AirPods og nye iPhone-deksler.

Sistnevnte har i vanligvis kommet i enten silikon eller skinn.

Men nå har skinn-dekselet blitt erstattet med et nytt materiale «FineWoven», som betyr finvev på norsk.

Materialet til det nye dekselet er laget av slitesterk mikrotvill og overflaten minner om semsket skinn. Det nye materialet ble designet med tanke på miljøet, ifølge Apple.

Det er også laget av 68 prosent resirkulert innhold, som gir et betraktelig lavere karbonutslipp sammenliknet med skinn. Dette er noe av det Apple trakk frem på lanseringen, som DinSide var til stede på.

- Forferdelige

Til tross for at dekselet skal være mer miljøvennlig, har det fått kraftig kritikk de siste dagene.

Flere har bemerket seg at dekselet ser slitt ut og får riper etter bare noen få dager med bruk. The Verge omtaler det nye tilbehøret som «kategorisk forferdelig».

- Jeg synes Apple gjorde et anstendig valg ved å avvikle skinndekslene, men FineWoven er bare ikke premium-erstatningen vi var ute etter, mener journalisten til The Verge.

Varte ei uke

The Verge er ikke de eneste som er skeptiske til Apples nyeste deksel. En Cnet-journalist opplevde at Apples runde trådløse lader etterlot et rundt merke på dekselet etter bare en ukes bruk.

Prisen på dekselet er 799 kroner. Flere kunder virker ikke å være imponert, melder Buisness Insider. Ifølge avisa har flere rast på Reddit, hvor en bruker spør hvorfor Apple-logoen på dekselet ser så skittent og utvasket når det er nytt.

- Dette dekselet ser ut som søppel, skriver en.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken. Men på produktbeskrivelsen skriver de følgende:

«Dette dekselet er laget av et slitesterkt materiale som beskytter iPhonen din. Materialet i finvev kan bli slitt over tid. Når du bruker MagSafe-tilbehøret, vil det avlegge små merker og preg. Hvis du vil unngå dette, anbefaler vi at du bruker silikondeksel eller klart deksel til iPhone 15 Pro.»

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer