Slank og lekker skanner fra Canon

MINITEST: Dagens rimelige skannere har blitt svært gode og krever ikke at du må være fagmann for å gi et helt brukbart resultat. Vi har sett på Canon sin nyeste modell, som også er liten og utrolig enkel i bruk.

Slank og lekker skanner fra Canon
Publisert

Vi blir lett begeistret over praktiske apparater, som er lette å håndtere både når vi skal bruke dem, flytte dem og rydde dem bort.

CanoScan FB630U er den flateste og letteste bordskanneren vi hittil har sett. Den er bare litt større enn en bunke papir, og veier mindre enn halvannen kilo. Du kan rett og slett ta den med deg i en bærepose.

En annen egenskap vi setter stor pris på er at den ikke trenger strømforsyning. Den kobles til PC/Mac med en USB-kabel, og fungerer med den beskjedne strømmen som denne leverer.

Installasjon

Skanneren leveres med to CDer med programvare både til PC/Windows og Mac. Vi installerte den på to forskjellige PCer, som begge har mus og kortleser for minnekort fra digitalkamera koblet til hver sin USB-kontakt. Vi plugget ut kabelen fra kortleseren og satte den i skanneren. Umiddelbart satte Windows i gang installasjonsprosessen, og leste inn driverne fra CDen.

Så var skanneren klar til bruk.

Praktisk bruk

Til privat hobbybruk og til praktisk kontorbruk stilles ikke de samme krav som i grafisk produksjon. Derfor har vi testet ut noen typiske bruksområder som vi mener gir et representativt inntrykk av hva dette lille apparatet presterer, uten spesiell tung kunnskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer