Slapp ADSL i Oslo? Prøv 4G!

Lei av å vente på oppgradering? 4G er snarveien.

Slapp ADSL i Oslo? Prøv 4G!
Publisert
Sist oppdatert

Oslo er en av de første byene i verden som har fått 4G-dekning. Vi snakker her om fjerde generasjon mobilt datanettverk, som muliggjør trådløse bredbåndshastigheter vi for kort tid siden syntes var enormt - selv via kabel.

Netcom tilbyr et fast månedsabonnement, koblet med et USB-modem som er en del større enn 3G-modem og andre trådløse klienter.

Månedsabonnementet koster 699 kroner pr måned og hastigheten skal ligge mellom 10 og 20 Mbit/sekund. Selve teknikken klarer langt mer under ideelle forhold, men de finnes jo bare unntaksvis i virkeligheten. Trådløst varierer derfor med plasseringen som avgjør dekningen, og også med trafikken i de forskjellige sonene.

Til denne prisen kan du laste ned 30 GB i måneden. Deretter "strupes" hastigheten til maks 200 Kbps.

Les også: Netcom først med 4G-nett.

Ikke bare mobilt

Netcom profilerer denne løsningen som et mobilt bredbånd, men det kan også være et meget godt alternativ til faste løsninger. Det er ingen ting i veien for å bruke den i stedet for ADSL eller annen kablet løsning.

Det er fremdeles områder i Oslo hvor bredbåndstilbudet er magert på grunn av gammel infrastruktur eller rett og slett mangel på plass til utstyr i sentralene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.