Slår alarm etter Netflix-endring

Datasikkerhetsselskapet frykter at Netflix-forandringene utnyttes av nettkriminelle.

PASS PÅ: - Nettkriminelle utnytter ofte forbrukernes behov og ønsker, forklarer Erling Schackt, teknologisjef i Check Point Norge. Foto: Richard Drew / AP / NTB
PASS PÅ: - Nettkriminelle utnytter ofte forbrukernes behov og ønsker, forklarer Erling Schackt, teknologisjef i Check Point Norge. Foto: Richard Drew / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai ble det bekreftet at det var slutt på kontodeling hos Netflix. Strømmegiganten sa tidligere i år at over 100 millioner husholdninger deler Netflix-kontoene sine med andre, noe som påvirker deres evne til å investere i nye TV-programmer og filmer.

- Netflix-kontoen din er ment for deg og dem du bor sammen med, husholdningen din, skrev selskapet i en e-post til kundene sine.

For et ekstra månedsbeløp kan du likevel dele Netflix-kontoen din med andre. I Norge er prisen 39 kroner per person.

- Denne kontroversielle avgjørelsen har forårsaket et betydelig frafall i antall brukere. I Spania mistet Netflix over én million abonnenter, ifølge en studie av Kantar. Frafallet viser at mange ikke ønsker å betale ekstra for individuelle kontoer, og situasjonen har skapt et ideelt scenario for nettkriminelle, skriver sikkerhetsseslskapet Check Point Norge i en e-post til DinSide.

- Nettkriminelle utnytter forbrukernes behov

Erling Schackt, teknologisjef i Check Point Norge, frykter at de nye reglene for kontodeling øker risikoen for svindel.

- Nettkriminelle utnytter ofte forbrukernes behov og ønsker, og tilpasser angrepene sine via pågående trender. Som med alle andre domener, er det viktig å huske at hvis et tilbud virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det, forklarer Schackt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer