Slår alarm

Google har funnet alvorlige sikkerhetsfeil i en rekke Android-telefoner, deriblant toppmodeller fra Samsung.

UTSATT: Samsungs Galaxy S22-serie er blant mobilene utstyrt med et modem Google har funnet alvorlige sikkerhetsfeil med. Foto: Pål Joakim Pollen
UTSATT: Samsungs Galaxy S22-serie er blant mobilene utstyrt med et modem Google har funnet alvorlige sikkerhetsfeil med. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge The Verge har Googles sikkerhetsteam, Project Zero, funnet en rekke alvorlige sikkerhetsfeil i Samsung-brikkene som finnes i en rekke populære Android-mobiler.

I et blogginnlegg skriver Google at de har funnet 18 såkalte «zero-day»-hull - nulldagssårbarheter, som er en betegnelse på angrep det ennå ikke eksisterer noen fiks til.

Fire av dem er av den svært alvorlige typen, og gjør at hackere bare trenger telefonnummeret ditt for å få tilgang til mobilen din, skriver The Verge.

Gjelder disse enhetene

Det er modemene i Samsungs Exynos-brikker som skal være utsatt. Forskerne i Project Zero sier følgende enheter er rammet:

  • Mobiler fra Samsung, inkludert telefoner i seriene Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 og A04
  • Mobiler fra Vivo, inkludert telefoner i seriene S16, S15, S6, X70, X60 og X30
  • Mobiler fra Google, inkludert telefoner i seriene Pixel 6 og Pixel 7
  • Smartklokker som bruker brikkesettet Exynos W920
  • Kjøretøy utstyrt med brikkesettet Exynos Auto T5123

Presser Samsung

Tradisjonelt pleier sikkerhetsforskere å vente med å offentliggjøre sikkerhetsfeil fram til en oppdatering er klar eller det har gått en viss tid fra de meldte om problemene uten at noen løsning er i sikte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer