Slax Linux på minneplugg

TIPS: Du trenger verken harddisk eller DVD-ROM i PCen din lenger, hvis du følger denne oppskriften!

Publisert
Sist oppdatert

Dette tipset er kanskje spesielt nyttig for deg som ønsker å sette opp en enkel og stillegående PC til for eksempel medieavspilling, og ønsker å bruke minst mulig penger på prosjektet. Enkelte operativsystemer kan nemlig kjøres i sin helhet fra en minneplugg, og med Slax Linux er det spesielt enkelt å få det til.

Tipset er også smart for deg som ønsker å få tilgang til innholdet på harddisken i PCen, for eksempel etter et systemkrasj.

Brukervennlig

Slax er en liten Linux-distribusjon som til tross for størrelen inneholder de fleste programmene du trenger i hverdagen. Brukervennligheten er høy, og noe av det beste med Slax er at du uten videre kan spille av "alt" av filmer og musikk uten behov for å installere kodeker og konfigurere noe som helst. Slax kan også lese og skrive til FAT32 og NTFS-partisjoner.

Nylig ble Slax Linux klar i versjon 6.0. Vi testet en betaversjon av Slax 6.0 i fjor. Testen finner du her.

Selv om Slax er laget for å bli kjørt fra CD, er det også fullt mulig å kjøre den fra en minneplugg. Dermed kan du i praksis klare deg uten verken CD/DVD-ROM eller harddisk, og med tanke på at Slax er lite ressurskrevende, kan en slik løsning være ideell for eksempel for en stillegående og rimelig stue-PC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer