Clean my history:

Sletter alle «voksen-nettsteder» fra historikken med ett klikk

Kjekk nettleserutvidelse for venstrehåndssurferen.

OOPS: Upassende ting i nettleserhistorikken? Denne utvidelsen kan fjerne dem med ett klikk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
OOPS: Upassende ting i nettleserhistorikken? Denne utvidelsen kan fjerne dem med ett klikk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi er mange som har vært vitne til det – at noen skal vise frem noe på PC-en, og i det første bokstav trykkes inn i adressefeltet, forhåndsutfylles resten med voksen-ord som levner liten tvil om hva vedkommende har surfet på tidligere.

Vel, vedkommende: Redningen er her.

Sletter fra historikken

Chrome-utvidelsen «Clean my history» har nemlig én funksjon: Når du trykker på knappen, sjekker den nettleserhistorikken din mot en database på over 16.000 «voksen-nettsteder» og sletter alle oppføringer som finnes i denne databasen.

Sletter alle «voksen-nettsteder» fra historikken med ett klikk

Og voila, så er det dinside.no som forhåndsutfylles når du trykker på d i adressefeltet og ikke denlittpinligesiden.com.

Utvidelsen kan prøves gratis, men vil du beholde den, koster det 17 kroner i året. Det gir deg også mulighet til å legge til egne URL-er i filterlisten, om du bedriver andre nettaktiviteter du ikke snakker om i familieselskap.

Og strengt tatt kan det jo være greit å betale for sånt, så vet du at skaperen tjener penger på det og ikke på å dele dataene med noen andre.

Clean my history for Chrome (Chrome nettmarked)

Privat surfing

For ordens skyld gjør vi deg oppmerksom på at alle nettlesere har en mulighet for privat surfing, der surfeøkta ikke lagres til nettleserhistorikken når du lukker vinduet.

I Google Chrome kalles den inkognito-vindu, Safari bruker privat vindu, Firefox privat modus og Edge InPrivate-vindu for å nevne noen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer