Slettet minnekort

Ai, ai - du var helt sikker på at du hadde kopiert inn bildene fra minnekortet og slettet hele bunten. Plutselig innser du at bildene er borte!

Publisert
Sist oppdatert


Hei.

Jeg trodde at jeg hadde ført over bildene fra kamera til datamaskinen.
I god tro og for første gang, slettet jeg ALLE bildene, slik at jeg ikke
skulle få dobbelt opp. Og nå er de nye bildene BORTE. Er det noen
mulighet å få hentet frem de bildene igjen?
Minnekortet er et: SanDisk mini 512MB.

Håper du kan hjelpe meg.
Vennlig hilsen Siv

Fotodoktoren svarer

Hei Siv,

Det finnes muligheter. Siden SD-kortet er et flyttbart media, vil du ikke finne bildene i søppelkurven i Windows. Heldigvis finnes filene fortsatt på kortet, med mindre du har begynt å bruke det igjen – da kan det bli trøbbel.

Du kan først prøve et program som er gratis og heter Smart Recovery – hvis det gjør susen er det bare å juble over at det ikke kostet deg en krone.

Hvis det ikke gjør susen, ser det ut til at PhotoRescue er blant de bedre programmene. Dette kan du først laste ned gratis, deretter få det til å sjekke SD-kortet ditt, og så vil det vise deg miniatyrutgaver av bildene den kan hjelpe deg å få tilbake. Hvis du gjerne vil ha tilbake bildene, må du kjøpe programmet, og det koster $29, eller cirka 190 kroner. Husk da at du har programmet til senere hvis du skulle gå på den samme smellen.

Du kan også prøve å søke på "memory card recovery" eller lignende på Google og se om du finner noen alternativer.

Hilsen Fotodoktoren

(Det hører med til historien at Smart Recovery gjorde susen og at Siv nå kan puste lettet ut.)

Lurer du på noe?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer