Slik beholder du jobben!

Er du dataprogrammerer og lurer på hvordan du skal gjøre deg selv uunnværlig? Da bør du lese gjennom disse tipsene!

Publisert
Sist oppdatert

Prinsipper for koding slik at beholder jobben din:---------------------------------------------------------------------Prinsipp 1Dokumenter ingenting Prinsipp 2Kod så kryptisk at bare du selv evner å vedlikeholde det du har gjort.(Kombiner med prinsipp 1) Prinsipp 3Få kontroll over de nederste lagene i et system. Databaser, businesslag osv.Disse modulene er værre å endre på enn klientapplikasjoner.(Kobiner med prinsipp 1 og 2) Prinsipp 4Få kontroll over kommunikasjonskomponenter. Spre disse over flest mulig maskiner, brannmurer og heterogene nettverk.(Kobiner med prinsipp 1, 2 og 3) Prinsipp 5Gjør ikke for mye. * Dette øker bare sjansen for at noe blir feil. * Det er ingen fordel at det du gjør ser enkelt ut. * Du risikerer å gjøre seg selv overflødig. Prinsipp 6Få en liten finger med i mest mulig av det som utvikles.Vi snakker ikke nødvendigvis om reelt arbeid. Det holder at du vet litt om systemene og har sterke meninger om valg av løsninger (se prinsipp 4).Dette vil være nok til at du oppfattes som en del av teamet. Prinsipp 7Gjør aldri noe helt ferdigHa alltid noen forbedringer (ikke korreksjoner) i bakhånd som du kan slå i bordet med. Prinsipp 8Rakk ned på alle kolleger som ikke er tilstede i øyeblikket.Beskyld dem for å følge en eller flere av disse prinsippene.Dette er ikke så enkelt som det kan høres ut fordi det skal se ut som du egentlig ikke ønsker å kritisere dine kolleger.Si noe sånt som: "Det kan vel kanskje bli et lite problem (kremt)" mens du smiler og ser bort.Når du så blir bedt om å forklare deg, innrøm motvillig at koden til nn er umulig å forstå.(Dette kommer ikke til å gå ut over deg. Alle tilstedeværende kolleger vil nemlig støtte deg. Jfr Punkt 8 igjen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer