Slik blir bærbar PlayStation

Den siste uken har vært dominert av flere nyheter fra Sony. Flere og flere detlajer om bærbare PSP har dukket opp, og i tillegg snakkes det mer om nye, stasjonære konsoller.

Slik blir bærbar PlayStation
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har nok fått med seg at Sony annonserte en kommende, bærbar maskin på årets E3-messe i Los Angeles. PlayStation Portable skal ha grafisk kapasitet som omtrent tilsvarer dagens PlayStation 2. Utover dette skal PSP bli en svært kapabel multimediamaskin, med muligheter for avspilling av video, MP3-filer, innebygd WiFI- og Bluetooth-støtte og 7.1-lyd.

PSP bruker såkalte UMD-disker med 1.8 GB kapasitet. Disse vil selvsagt inneholde spill, men kan også brukes til filmavspilling.

Det er også snakk om tillegg som blant annet gir PSP telefoni- og kameramuligheter.

Alt dette har vært kjent i lengre tid, men det er først nå at Sony viste frem de første bildene av maskinen. Det er riktignok snakk om konseptbilder, og den endelige designen kan være helt annerledes.

Meget stilig

Vi er ikke overrasket over at PSP har et ekstremt stilig utseende, Sony er tross alt et selskap som virkelig kan dette med design. Bildene viser at Sony beholder de tradisjonelle symbolknappene, som er plasser på høyre side av skjermen, mens en digital d-pad er plassert på venstre siden. Det som bekymrer oss litt er at knappene ser ikke ut til å være hevet over overflaten på maskinen, noe som kan påvirke ergonomien. Det som imidlertid er kult er den store og klare widescreen-skjermen. Den har oppløsning på 480x272 piksler, og teknologien er TFT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer