Slik blir den gratis Windows 10-oppgraderingen

Ikke alle Windows-brukere får Windows 10 gratis.

KOMMER SNART: Windows 10 kommer i flere versjoner og tilbys som en gratis oppdatering for mange Windows-brukere. Men ikke for alle. Foto: MICROSOFT
KOMMER SNART: Windows 10 kommer i flere versjoner og tilbys som en gratis oppdatering for mange Windows-brukere. Men ikke for alle. Foto: MICROSOFT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren lanseres den mest spennende Windows-versjonen på lenge: Windows 10. Den er laget for alle typer enheter og vil kjøre på mobiltelefoner, nettbrett, PC-er, Xbox, Hololens og mer til.

Og ikke bare det - det første året tilbys Windows 10 som en gratis oppgradering. Har du først oppgradert, vil du motta oppdateringer til Windows 10 gjennom produktets levetid, ifølge Microsoft.

Gjelder ikke alle

Skjønt, så enkelt er det ikke. Har du en maskin som fortsatt kjører Windows XP eller Windows Vista, vil du ikke få tilbudet om gratis oppgradering. Denne oppgraderingen gjelder kun for de som kjører Windows 7 eller nyere.

Og har du et nettbrett som kjører «lettvekter»-versjonen Windows RT (en versjon som ble en flopp), vil du heller ikke få oppgradert til Windows 10.

LES OGSÅ: Vi gleder oss til Windows 10

Flere Windows 10-versjoner

Som med tidligere Windows-utgaver kommer Windows 10 i flere versjoner, og hvilken versjon du får oppgradere til gratis, avhenger av hvilken versjon du kjører i dag:

Windows 10 HomeDette er standardutgaven av Windows 10 for PC-er og nettbrett større enn åtte tommer. Den kommer med den nye Edge-nettleseren, stemmeassistenten Cortana, muligheten for å spille Xbox One-spill på PC-en og mer til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer