Slik blir din neste super-PC

Nye prosessorer er bare en del av bildet.

Slik blir din neste super-PC
Publisert
Sist oppdatert

For noen få dager siden ble de nyeste prosessorene fra Intel sluppet, og de er allerede tilgjengelige hos norske forhandlere. Artikkelen finner du her, med oppdatert prisinfo.

Men det er ikke bare prosessorene som utgjør en PC, det er flere nye elementer som tilsammen utgjør en ny og forbedret PC-platform.

La oss først se på hva som er basis for det siste nye.

Ny produksjonseknikk

Vi har tidligere skrevet om Intels produksjonsteknikk som fokuserer på vekslende faser. Det dreier seg om utvikling av mikroarkitektur i den første fasen, her er det de helt grunnleggende elementer som tar form. Det kan være dramatiske endringer, som da man gikk bort fra NetBurst mikroarkitekturen som kuliminerte med Pentium 4. Strømforbruket var nå så høyt at det ikke var praktisk mulig å bygge videre på denne teknikken med én kjerne og en lang intern kø av interne prosesser som forhåpentligvis ga et fornuftig resultat etter varierende behandlingstid.

Intel gikk derfor over til Core og senere Core 2 platformen. Denne var enklere og mer strømeffektiv, og man gikk over til flere kjerner som jobbet i parallell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer