Slik blir du kvitt Sasser-ormen

Denne ormen har spredd seg med rekordfart over hele verden de siste dagene. Her får du lenker til verktøy som fjerner ormen fra PCen din.

Publisert
Sist oppdatert

Sasser-ormen kommer ikke via epost-vedlegg som mange andre ormer pleier å gjøre. Denne ormen misbruker sårbarhet i Windows som gjør at dårlig oppdaterte PCer blir smittet.

Ormen gjør i utgangspunktet ikke skade i selve PCen, men de fører gjerne til at Windows-baserte datasystemer går ned.

Det første du bør gjøre

Før du fjerner ormen, bør du besøke nettsiden windowsupdate.microsoft.com for å laste ned oppdateringer for Windows. Hvis du ikke gjør dette, dukker ormen snart opp igjen.

Slik blir du kvitt ormen

Microsoft har laget et verktøy som fjerner ormen. Gå til Microsoft.com og last ned eller kjør filen Windows-KB841720-ENU.exe ved å klikke på Download.

Du får da valget mellom å åpne eller lagre filen. Du kan gjerne åpne filen direkte, slik at verktøyet kjøres umiddelbart.

NB. Verktøyet er tilgjengelig kun på engelsk, men det fungerer uavhengig av hvilken språkversjon av Windows du har.

Det er kun PCer med Windows 2000 eller XP som påvirkes av av denne ormen. Bruker du Windows 95, 98, NT eller ME, blir PCen din ikke infisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer