Slik blir DVD+RW: Lansering i august

HP fortsetter samarbeidet med Sony. I tillegg til å levere Sonys CD-brennere som sine egne, satser de også på Sonys DVD+RW. DVD+RW kommer endelig i salg i august.

Foto: HP
Foto: HP Vis mer
Publisert

Sommeren er en rolig tid i databransjen. Overarbeidede datafolk trapper ned og lader opp til en ny høst. En produktlansering om sommeren vil alltid få lav effekt. Derfor er lanseringen av DVD+RW utsatt til etter ferien. I august begynner hjulene å rulle igjen og DVD+RW kommer på markedet.

Sony og HP med samme produkt

Sony har hatt sin DRX-100S, med SCSI-grensesnitt, klar i lang tid. Men det er først nå at de mener at markedet er modent for dette produktet. HP leverer sin egen DVD Writer 3100i med innmat fra Sony på samme tid. I tillegg til HP og Sony, satser Philips, Ricoh, Mitsubishi, Verbatim og Yamaha også på DVD+RW.

Raskere enn DVD-RAM?

Her på DinSide har vi allerede testet konkurrenten DVD-RAM i form av 2005">Panasonic LF-D101N som viste stort potensiale.

Nå kan vi endelig avsløre spesifikasjonene til Sonys og HPs DVD+RW- brennere og sammenligne de med våre verifiserte målinger med DVD-RAM:BeskrivelsePanasonic LF-D101NSony/HP DVD+RWLese DVD2X CLV (2770 KB/s)2X CLV (2,7 MB/s)Lese DVD+RW/RAM1X CLV (1356 KB/s)1-1,25X CAV (1,3-1,7 MB/s)Skrive DVD+RW/RAM0,5X CLV (623 KB/s)1-1,25X CAV (1,3-1,7 MB/s)Kapasitet pr. side2,6 GB3,0 GBLese CD8-20X CAV (1,2-3 MB/s)8-20X CAV (1,2-3 MB/s)CAV (Constant Angular Velocity) betyr at hastigheten er lav til å begynne med, og øker utover platen. Rotasjonshastigheten er derfor fast.CLV (Constant Linear Velocity) betyr at hastigheten er den samme over hele platen. Rotasjonshastigheten vil være størst på begynnelsen (innerst) og synke jevnt utover platen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.