Slik blir Final Fantasy XII

Onsdag ble endelig den tolvte utgaven av den legendariske spillserien presentert. Vi gleder oss allerede, og her er det vi foreløpig vet.

Slik blir Final Fantasy XII
Publisert
Sist oppdatert

Final Fantasy er en institusjon for rollspillelskere, med et uttall spill tilgjengelig på en lang rekke plattformer fra både Nintendo og Sony. Vi har sett flere spin-off-spill og til og med en langfilm basert på Final Fantasy-universet, men nå går Square tilbake til røttene og jobber med et nytt, klassisk enkeltspiller Final Fantasy-spill. Det forrige var nummer ti i serien (nummer elleve er nettbasert, og foreløpig ikke lansert i Norge), og etter vår mening svært vellykket, selv om mange entusiaster ikke var helt enige.

En kjent verden

FF XII tar oss faktisk tilbake til en verden allerede utforsket i Final Fantasy Tactics-spillene, og kjent som Ivalice. Denne verdenen er splittet mellom to krigende imperier, og en av disse har tatt over et lite land som heter Dalmasca, og som er av stor, strategisk betydning. Flere av heltene i spillet stammer fra dette landet. Hovedpersonen er, som seg hør og bør i et FF-spill, en lyshåret tenåring. Vi forventer oss en kamp om frihet og sikkert en tåredryppende kjærlighetshistorie, ellers er ikke spillet et fullverdig Final Fantasy-eventyr.

Når det gjelder spillsystemet, er informasjonen fremdeles begrenset og vet ikke spesielt mye om hvordan kampene vil foregår. Én nyhet er imidlertid at verdenskartet er nå igjen tilgjengelig i full 3D, noe som manglet i FFX.

Slik blir Final Fantasy XII


Det er mer fokus på flyvende maskiner, mange av de skal visst ha enorme dimensjoner. Vi håper i alle fall på mulighet til å fly rundt i verdenen på et tidlig tidspunkt i spillet.

Det tekniske er selvsagt forbedret, og grafikken skal være penere enn noensinne. For første gang skal det også være mulig å kontrollere kameraet fritt. Utfra bildene som har blitt vist, har mye av spillet et midtøsten-preg over seg, og utviklerne skal visstnok ha reist til Tyrkia for inspirasjon.

Vi forventer oss mer detaljert informasjon om spillet i tiden som kommer, men det er klart at vi må vente en god stund. FFXII skal slippes i Japan først til sommeren, og det tar som kjent evigheter før spillet blir konvertert til PAL. Vi håper i alle fall vi ser spillet i våre butikker om et års tid - men inntil da kan vi hygge oss med Final Fantasy X-2, som kommer om ikke alt for lenge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer