Slik blir Final Fantasy XII

Onsdag ble endelig den tolvte utgaven av den legendariske spillserien presentert. Vi gleder oss allerede, og her er det vi foreløpig vet.

Slik blir Final Fantasy XII
Publisert
Sist oppdatert

Final Fantasy er en institusjon for rollspillelskere, med et uttall spill tilgjengelig på en lang rekke plattformer fra både Nintendo og Sony. Vi har sett flere spin-off-spill og til og med en langfilm basert på Final Fantasy-universet, men nå går Square tilbake til røttene og jobber med et nytt, klassisk enkeltspiller Final Fantasy-spill. Det forrige var nummer ti i serien (nummer elleve er nettbasert, og foreløpig ikke lansert i Norge), og etter vår mening svært vellykket, selv om mange entusiaster ikke var helt enige.

En kjent verden

FF XII tar oss faktisk tilbake til en verden allerede utforsket i Final Fantasy Tactics-spillene, og kjent som Ivalice. Denne verdenen er splittet mellom to krigende imperier, og en av disse har tatt over et lite land som heter Dalmasca, og som er av stor, strategisk betydning. Flere av heltene i spillet stammer fra dette landet. Hovedpersonen er, som seg hør og bør i et FF-spill, en lyshåret tenåring. Vi forventer oss en kamp om frihet og sikkert en tåredryppende kjærlighetshistorie, ellers er ikke spillet et fullverdig Final Fantasy-eventyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer