Slik blir fremtidens digitalkamera

STOCKHOLM (DinSide Data): Nå kan digitalkameraer kjøre programmer i selve kameraet. Det gjør at du f.eks. kan sende epost direkte fra kameraet via mobilen, eller oppgradere kameraet med nytt operativsystem. Mulighetene er uten grenser.

Publisert

På et pressemøte ved Kodak Nordic i Stocholm, fikk vi et innblikk i det som garantert kommer til å bli fremtidens viktigste konkurransefortrinn for salg av digitale kameraer: programvare som kjøres direkte i kameraet. Dette kan høres litt underlig, men eksemplene som ble vist var svært nyttige.

Akkurat nå er det en voldsom fokus på bildekvalitet på digitalkameraet. Dette er naturlig og riktig siden teknologien er så ny. Men når kameraene i løpet av noen år vil få 3-5 mill. bildepunkter, er ikke lenger dette spesielt interessant. Da vil bildekvaliteten være god nok (og vi så det) for de aller fleste bruksområder.

Det som da skjer, er at produsentene vil begynne å konkurrere om hvem som kan tilby den beste totalløsningen, og et av stikkordene blir programvaren i kameraet. Allerede nå er denne utviklingen kommet langt, og selskapet Flashpoint leverer nå operativsystemet Digita til flere Kodak-kameraer og et Minolta-kamera.

Noen eksempler

Noen av eksemplene som ble vist, bar tydelig preg av at dette er nytt og fremdeles på eksperimentstadiet, men prinsippene er svært spennende, og for noen brukere er dette aktuelt umiddelbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.