Slik blir gammel PC til mediesenter

Du trenger ikke en gang en harddisk i den.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har gamle PCer stående som ikke er i bruk. De er kanskje utrangerte i forhold til å kjøre moderne operativsystemer, eller holder rett og slett ikke følge lenger i de feteste spillene.

Men i stedet for at den gamle PCen din bare fungerer som støvsamler, kan det jo være greit å bruke den til noe fornuftig.

Gjør om PCen til mediesenter

Det er det som er grunntanken bak GeeXBox. Dette er i praksis et minimalistisk operativsystem som har ett formål: Gjøre PCen om til et mediesenter som kan spille av musikk, video og vise bilder. Har du en flat-TV er det bare å koble den til VGA/DVI/HDMI-inngangen, og du er i gang.

En av styrkene til GeeXBox er bred støtte for medieformater. Her støttes VideoCDer (VCD), DVD, Divx, Xvid, AVI, Ogg Vorbis, MP3, MP4, ISO-speilbilder av DVD-filmer, ja nær sagt alt av tenkelige og utenkelige formater skal støttes av mediesenteret.

Og maskinkravene er dessuten beskjedne. Har du en Pentium 2 med 400 MHz prosessor og 64 MB minne, så er det tilstrekkelig. Og til tross for at hele operativsystemet er på kun 18 MB, støttes svært mye av både eldre og nyere maskinvare. En egen HD-modus krever imidlertid kraftigere saker, noe vi også erfarte i vår lille test. Mer om dette senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer