Slik blir GeForce FX

NVIDIA lanserte nettopp sin nyeste grafikkbrikke - GeForce FX - som tar oss enda ett steg nærmere fotorealistisk grafikk i PC-spill. Vi tar en titt på den spennende teknologien.

Publisert
Sist oppdatert

Grafikkkongen NVIDIA har alltid hatt som tradisjon å lansere to nye prosessorserier i året: En ny arkitektur på våren og en oppgradering av denne på høsten. Dette halvtårssykluset var en av grunnene til at selskapet har klart å dominere markedet så lenge.

Dessverre har ikke NVIDIA rukket å lansere en høstoppdatering av de flotte GeForce 4-brikkene, og måtte se hvordan ATI tok markedsandeler med sin raskere Radeon 9700 Pro. Nå slår de imidlertid kraftig tilbake, med et svært interessant produkt. Dessverre må vi vente helt frem til februar neste år før vi ser kortene basert på brikken i butikkene.

Hollywood-kvalitet?

Brikken, også kjent som NV30, har flere svært imponerende funksjoner. NVIDIA har riktignok ikke sluppet den komplette oversikten over brikkens muligheter enda, men det vi vet høres svært lovende ut. Brikken har 125 millioner transistorer, DDR-II-minne, den kan rendre 350 millioner polygoner i sekundet og har minnebåndbredde på 16 GB i sekundet. Brikkens klokkefrekvens er ikke blitt offentliggjort, men skal ligge på 500 MHz. Den effektive klokkefrekvensen på minnet er på vanvittige 1000 MHz, takket være DDR-II-minnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer