Slik blir Gmail standard epostprogram

Starter når du klikker på epost-lenker.

Slik blir Gmail standard epostprogram
Publisert
Sist oppdatert

Googles Gmail har i løpet av relativt kort tid tatt igjen forspranget til Yahoo! og Microsoft Hotmail, og er i dag blant de aller mest brukte gratis eposttjenestene.

Ikke så rart kanskje, du får mange gigabytes med gratis lagringsplass, og en epostløsning som er kompatibelt med det meste av dingser og programmer.

Web-klienten er likevel den mest brukte, og byr blant annet på meget gode søkemuligheter, innovative sorteringsmetoder og mye mer.

Lite program gjør susen

Gmail kommer også med en egen "Gmail notifier", som gjør at det spretter opp en liten beskjed nede i hjørnet på skjermen din hver gang du får epost (sjekkes hvert 2. minutt).

Ved å klikke på beskjeden åpnes hele eposten i et eget nettleservindu.

Det er flere og flere som innser at web-baserte epostprogrammer som Gmail fint kan erstatte lokale programmer som Outlook Express, Windows Mail, Thunderbird og lignende.

Når Gmail notifier i tillegg også kan gjøre at Gmail settes som standard epostprogram på PCen din, forsvinner en hver tvil. Det betyr med andre ord at du kommer til compose-vinduet i Gmail når du klikker på en mailto:-lenke, en funksjon mange av våre lesere har etterspurt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer