Slik blir Google-PC-ene

Detaljer rundt Chrome OS ble offisielt sluppet i går. Se videoene.

Slik blir Google-PC-ene
Publisert
Sist oppdatert

Google har på bemerkelsesverdig vis klart å holde kortene tett til brystet etter at nyheten om at de ville kaste seg inn i operativsystem-kampen ble kjent i sommer. Siden den gang har ryktene om Googles "Windows-killer" florert på nettet, det samme har falske skjermbilder og videoer som har hevdet å vise operativsystemet.

I går kom imidlertid Google med en rekke detaljer, og vi fikk også de første glimtene av hvordan Google Chrome OS vil se ut og oppføre seg.

Kun på web

Først og fremst er Google Chrome OS 100% webbasert, og alt foregår i nettleseren. Du leste riktig, hele operativsystemets grensenitt og funksjonalitet er basert på Googles egen nettleser Chrome. Lokal lagring og databehandling flyttes til nettskyen, det vil si at alt du har av brukerfiler på harddisken din i dag, flyttes til nettet. Det skal imidlertid være mulig å jobbe offline, og så blir alt synkronisert mot nettet så snart du er online igjen.

Det vil ikke være mulig å installere programmer på maskinen. Alt foregår på nettet, nettapplikasjoner kan bokmerkes, og erstatter lokale installasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer