Slik blir grafikkhøsten 1999

Grafikkmarkedet er for mange den absolutt mest spennende delen av databransjen, i og med at fokuset alltid er på det visuelle, spesialeffekter og lignende spennende saker. Nye teknologier kommer og går, og her er oversikten over høstens nyheter.

Publisert

Vi er etterhvert blitt vant til at grafikkbrikkeprodusentene kommer med nye prosessorer omtrent to ganger i året. Deretter lisenserer kortprodusentene teknologiene, og det strømmer på med grafikkort fra alle retninger. Sist var det produkter som TNT2 fra NVIDIA, Voodoo 3 fra 3dfx, Savage 4 fra S3 og G400 fra Matrox som konkurrerte om ledelsen i 3D-markedet. Disse brikkene/kortene begynte å dukke opp i vår, og er fremdeles godt egnet til å håndtere dagens spill.

En ny bølge er imidlertid på vei, og de fleste hovedaktørene har annonsert nye produkter som skal være tilgjengelige i løpet av høstmånedene. Foreløpig er det to brikker som tiltrekker mest oppmerksomhet: 4968>GeForce 256 fra NVIDIA og 4936>Savage 2000 fra S3. I tillegg kommer ATI med en ny versjon av den lett aldrende Rage 128-brikken. Det er flere produkter på trappene tidlig i år 2000 også: Voodoo 4 fra 3dfx (som opprinnelig skulle være tilgjengelig i november), og Glaze3D fra finske BitBoys.

Mer realisme

Det ventes at konkurransen igjen vil bli hardest mellom de to gigantene NVIDIA og 3dfx. Begge kommer med potensielt revolusjonerende produkter – GeForce 256 og ”Voodoo 4” som ikke har et offisielt navn foreløpig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer