Slik blir grafikkortene i år

Utviklingen i grafikkortmarkedet viser ingen tegn til å stagnere. Nye teknologier kommer hele tiden, og det er ikke alltid like lett å følge med. Vi har gjort jobben for deg, og her er oversikten over hva som kommer.

Slik blir grafikkortene i år
Publisert

Det tar ikke lang tid før splitter nye grafikkbrikker blir erstattet av enda bedre og raskere modeller. Er du på jakt etter det aller beste, er det derfor lurt å følge godt med. I denne artikkelen har vi samlet en del av denne informasjonen, men vi tar forbehold om at mye av dette fremdeles er rykter.

3dfx

3dfx er en av de mest berømte grafikkbrikkeprodusentene, og selskapet er snart klar med VSA-100, som skal være kjernen i Voodoo 4 og 5-kort. Kortene skal leveres i en lang rekke konfigurasjoner, og toppmodellen kommer med hele 128 MB RAM.

3dfx har endelig satset på visuell kvalitet, og lover at toppmodellen Voodoo 5 6000 skal kunne gi en fullstendig spillopplevelse i oppløsninger fra 1024x768x32 oppover, med kantutjevning og visuelle effekter (T-Buffer). Oppdateringen som loves er over 60 bilder i sekundet. Dette høres svært bra ut, men det er et stort minus at prisen er svært høy og at brikken mangler støtte for teknologier som maskinvarebasert Transform & Lighting.

På grunn av prisen vil nok Voodoo 5 6000 bare bli kjøpt av noen få entusiaster, som skal ha det beste uansett kostnad. De andre, mer tilgjengelige modellene i Voodoo 4/5-serien vil sannsynligvis bli utkonkurrert av bedre, og mer prisgunstige løsninger fra NVIDIA eller Matrox. 3dfx har ikke tapt kampen ennå, og har absolutt den tekniske kompetansen. Dessverre bommer de gang på gang når det gjelder å tenke fremover, og leverer produkter med svært kort levetid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer