Slik blir Half-Life 2

I løpet av de siste dagene er spillverden blitt snudd opp ned – helt uventet har det dukket opp informasjon om oppfølgeren til et av de mest legendariske actionspillene noensinne. Her er hva vi vet hittil.

Slik blir Half-Life 2
Publisert
Sist oppdatert

Half-Life har i løpet av årene blitt mer enn bare et spill, det er blitt et symbol. Fremdeles må nye førstepersonsspill tåle å bli sammenlignet med Half-Life, og multiplayerspill må tåle å bli sammenlignet med Counter-Strike. Hva er det som er så spesielt med spillet?

Half-Life ble opprinnelig sluppet høsten 1998, og ble utviklet av Valve. Basert på Quake-teknologien, revolusjonerte spillet førstepersonssjangeren. Ingen spill hadde hittil hatt en så interessant historie, som var så tett integrert med resten av spillet, så mange skriptede sekvenser og så genial action. Aldri før hadde noen til de grader klart å få et spill til å føles som en film. I tillegg hadde Half-Life den beste kunstig intelligens-programmeringen noensinne. Og fremdeles er det knapt noen som har klart det bedre. Half-Life fikk i etterkant et uttall utvideleser, både offisielle tilleggspakker og uoffisielle modifikasjoner. En av disse, Counter-Strike, er som kjent blitt det mest spilte flerspillerspillet i historien.

Hva bringer fremtiden?

Helt siden 1998 har det vært spekulert i om en oppfølger var på trappene – men Valve har hele tiden holdt tett. Først nå, fem år etter, er det klart at Half-Life 2 kommer, og det kommer allerede i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer