Slik blir neste generasjon bærbare

AMD og Intel kommer nemlig med hver sin nye plattform for bærbare PC-er i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til A/S Norge går ikke resten av verden i en slags dvale når sommeren nærmer seg.

For store deler av PC-industrien er faktisk sommeren en av årets travleste tider - når høsten kommer er det nemlig en ny start for mange, blant annet vil millioner av studenter rundt på kloden gjøre seg klar for skolestart. Og mange av disse igjen er på utkikk etter en ny bærbar PC.

Derfor vil det skje ting og tang på den fronten gjennom sommeren - blant annet vil både AMD og Intel komme med nye plattformer. Over de neste månedene vil altså bærbare datamaskiner få ny (og trolig bedre) innmat.

AMD slipper villdyret(?) løs

Intel har alltid hatt et svært godt grep om markedet rundt bærbare PC-er, og selv om AMD har gjort noen helhjertede forsøk har det liksom aldri tatt helt av. Deres prosessor- og brikkesettløsninger har alltid ligget litt bak med hensyn til ytelse og varmeutvikling, og prisene har som regel ikke vært lave nok til å virkelig veie opp for forskjellen.

Noen dager inn i neste måned (på Computex Taipei 2008) vil AMD lansere Puma, som er kodenavnet på deres splitter nye (og sårt tiltrengte) plattform for bærbare PC-er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer