Slik blir neste Pentium

Intels Pentium 4 600-serie er den største prosessoroppdateringen på lenge, og bringer Intel nærmere AMD. Vi tar en nærmere titt, og forklarer teknologiene!

Slik ser prosessorene ut før de blir pakket og sendt ut av fabrikken.
Slik ser prosessorene ut før de blir pakket og sendt ut av fabrikken.
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter mange spekulasjoner overrasket Intel alle for to dager siden, og lanserte den neste prosessorgenerasjonen sin. Denne kommer først i en vanlig versjon med en enkelt prosessorkjerne, men om kort tid vil versjonene med to prosessorer i prosessoren komme.

Vannskille

Intels dobbeltprosessorer i 600-serien vil derfor markere et vannskille i PC-historien når de kommer, men enkeltprosessorversjonene vil også få mange nye egenskaper. Pentium 600 låner samtidig litt fra nesten alle Intels øvrige prosessorserier, og bringer på mange måter Pentium M sammen med Pentium 4.

De nye prosessorene blir først og fremst raskere fordi de får dobbelt så stort hurtigbuffer, men senker også hastigheten under forskjellige forhold - fordi de får avansert strømstyring som skrur ned prosessorhastigheten når det ikke er behov for full effekt. Med andre ord tar de et blad fra "lillebror" Centrino, og sparer på kreftene til de trengs.

Doble kjerner

Prosessorene med doble kjerner har på sin side potensial til å bli langt raskere enn de med bare én. Det er imidlertid en myte at maskinen kan bli dobbelt så rask, ettersom de to kjernene vil dele på minnebrikkene og tilgangen til resten av maskinen. Den store fordelen ligger derfor i at du kan gjøre flere krevende oppgaver samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.