Microsoft Outlook

Slik blir nye Outlook

Microsoft letter omsider på sløret.

OUTLOOK: Microsoft jobber med en ny Outlook-app som skal erstatte den eksisterende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OUTLOOK: Microsoft jobber med en ny Outlook-app som skal erstatte den eksisterende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Det har lenge vært kjent at Microsoft jobber med ny Outlook-app, ofte omtalt som «One Outlook», som skal se og oppføre seg likt på tvers av plattformer som Windows, macOS og mobil.

I dag er det to e-postapper i Windows 10 og 11, Microsoft Outlook og E-post, noe som kan være litt forvirrende for brukerne, men etter planen skal nye Outlook erstatte de to nåværende.

E-POST: Det kan være både flaut og «forretningsfatalt» å sende en e-post til feil mottaker, men det kan du heldigvis gjøre noen forebyggende grep mot i mailen din. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Nye Outlook

Når det vil skje, er ikke helt bestemt. Vi har hørt snakk om den nye appen i lang tid, men det er først nå at Microsoft letter på sløret og forteller om de nye funksjonene.

En av nyhetene er at du kan bruke «@» for å legge til vedlegg i en e-postmelding. Per nå kan du skrive @ og deretter navnet på en person du ønsker å legge til i samtalen, mens i nye Outlook kan du også bruke det for å søke opp en fil. Så fremt du husker filnavnet.

Som en del av å gjøre e-postinnboksen mer oversiktlig og ryddigere, vil Outlook feste meldinger den tror er viktige øverst for å minne deg på at «denne bør du sjekke», samtidig skal Sweep gjøre det enklere å slette og sortere meldinger i bolker, ved at du enkelt kan sette regler på innkommende e-poster.

Regler er for så vidt ikke noe nytt i Outlook, men Sweep skal gjøre oppryddingen mer fremtredende.

I tillegg integreres også Loop i Outlook. Loop er Microsofts samarbeidsverktøy for gjøremål, fremdriftsbrett, notater og så videre og kan minne en del om populære Notion.

Og apropos gjøremål: To-Do-appen blir tettere integrert slik at du enkelt kan dra og slippe e-poster og andre ting rett i To-Do eller kalenderen i den nye sidemenyen som gir det oversikt og hendelser, gjøremål, notater og liknende.

Kalenderen blir også oppdatert med forbedret tavelvisning som du kan tilpasse slik du ønsker med deriblant kalender, gjøremål, værmelding, filer, personer og egne mål.

Slik kommer du i gang

Ønsker du å delta i betatestingen av nye Outlook, må du først og fremst ha tilgang til en bedrifts- eller studentkonto. Deretter må du aktivere Office Insider i Outlook-appen, den som følger med Office-pakka, og laste ned de nyeste betaoppdateringene.

Når det er gjort, vil du se en «Nye Outlook»-bryter øverst til høyre. Trykk på den for å aktivere betaversjonen av Outlook. Så er det bare å teste i vei.

Microsoft har ikke sagt noe om når den ferdige versjonen lanseres, men vi får trolig vite mer under Build-messen som går av stabelen neste uke. Du finner mer informasjon om nye Outlook på Microsofts nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer