Slik blir nye Windows Media Player

Den offisielle betaen til Windows Media 9 er en måned unna, og i mellomtiden har vi lekt litt med en tidlig, lekket versjon. Her er våre inntrykk.

Standard utseende på WM9. Klikk for større utgave.
Standard utseende på WM9. Klikk for større utgave. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona har vært kodenavnet på den nye spilleren, og tidligere i år ble det offentliggjort at programmet kommer til å hete Windows Media 9. Ingen sjokkerende navneskifte, altså. Estetisk sett er det heller ingen revolusjon Microsoft har servert oss, da den nye spilleren i hovedsak ser ut som den velkjente versjon 8, med noen minimale endringer.

Nye funksjoner

De viktigste nyhetene finner vi på innsiden av programmet. Utviklerne har lagt mye vekt på å øke lyd- og bildekvaliteten, først og fremst takket være nye kodeker. Nytt enkodingssystem gjør det nå mulig å inkludere sekskanalerslyd med 24 bits / 96 kHz bitrate og samplingsfrekvens. En ny versjon av videokodeken tillater HDTV-kvalitet med filstørrelser på halvparten av dagens DVD-filmer.

En annen nyhet er Fast Streaming-teknologien, som skal eliminere buffering-problemet ved direkte avspilling av filer fra nettet.

Det er foreløpig ganske vanskelig å få testet hvor bra kvalitet de nye kodekene faktisk byr på, i og med at det ikke finnes noen tilgjengelige eksempler på teknologien. Vi synes likevel det høres spennende ut, og gleder oss til å få sett på mulighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer