Windows 10X

Slik blir nye Windows

Kommer i år, men blir ikke tilgjengelig for alle.

WINDOWS 10X: En helt ny versjon av Windows kommer i år. Foto: Microsoft
WINDOWS 10X: En helt ny versjon av Windows kommer i år. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows 10X er et nytt og kommende operativsystem fra Microsoft, som opprinnelig var ment for enheter med to skjermer slik som Lenovo ThinkPad X1 Fold og Surface Neo.

Sistnevnte har vi ikke sett snurten av siden Microsofts høstlansering i 2019, så vi vet ikke helt om når Neo kommer, eller om den spennende PC-en i det hele tatt når markedet.

Fra å være et operativsystem beregnet på nevnte enheter, vil Windows 10X, når det lanseres senere i år, være myntet på helt vanlige PC-er, men ikke for alle brukere.

Slik blir Windows 10X

Windows Central har denne uka fått tilgang til en lekket versjon av Windows 10X.

Operativsystemet har en ny og nettere startmeny, som mer eller mindre fungerer som en appliste.

Du kan også rulle ned for å se ferske filer i OneDrive-skyen, og legg samtidig merke til at de dynamiske flisene som ble introdusert med Windows 8, er fjernet.

Legg også merke til at appene og startmenyen er sentrert på oppgavelinja, slik som i ChromeOS og macOS. Her vises for øvrig åpne apper, men du kan selvsagt også feste apper på oppgavelinja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer