Slik blir Photoshop CS

Den nye versjonen av Photoshop heter ikke 8.0, men CS - og er en del av den mye omtalte Creative Suite-pakken. Vi tar en titt på nyhetene i den nye versjonen av dette velkjente bildebehandlingsprogrammet.

Publisert
Sist oppdatert

Adobe oppdaterer jevnlig samtlige av sine programmer, men høstens oppgradering er mer omfattende enn noensinne. For første gang er nemlig alle de viktigste produktivitetprogrammene til Adobe samlet i én pakke, som kalles Creative Suite. Pakken inkluderer altså Photoshop, InDesign, Illustrator, GoLive og Acrobat. Samtidig forkastes versjonsnummere, og alle programmene får bare tilnavnet CS. Men det er fremdeles fullt mulig å kjøpe programmer hver for seg, om du skulle ha behov for kun ett av dem.

Ikke overraskende har Photoshop CS en lang rekke nye funksjoner, selv om de færreste av dem er lett synlige når du åpner programmet. Det ser mer eller mindre identisk ut som forrige utgave, så ikke forvent deg noen dramatiske overraskelser hva grensesnitt angår.

Lettere å finne bilder

De nye funksjonene er imidlertid svært praktiske og mange av dem har vært ønsket lenge.Vi begynner med en ny og forbedret File Browser. Denne funksjonen lar deg finne og sortere bilder på disken rask og effektivt, og nå er den enda bedre enn før. Det ligner faktisk mer på Adobes egne Photoshop Album. File Browser inneholder detaljert informasjon om alle bildene du åpner, og det er langt bedre søkemuligheter enn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer