Slik blir Windows TV-vennlig

Koble PC-en til HD-TVen din? Da bør du kjenne til et par triks.

Slik blir Windows TV-vennlig
Publisert
Sist oppdatert

NB! Vi gjør oppmerksom på at tipsene i denne artikkelen er laget for Windows 7. Det er imidlertid mulig å gjøre samme tilpasninger også for eldre Windows-versjoner, men du vil finne innstillingene andre steder enn her.

En av de store fordelene med den nye, store flate TV-en din er at det er svært enkelt å koble PC-en til den, de aller fleste kan kobles direkte via VGA-kontakten eller en av HDMI-kontaktene på baksiden eller på siden. Sistnevnte har den store fordelen at både lyd og bilde sendes gjennom samme kabelen.

Hjemme hos undertegnede har vi en liten stasjonær PC tilkoblet TV-en, og ved hjelp av et minimalistisk trådløst tastatur og mus på stuebordet, kan familien for eksempel surfe på nettet, spille musikk via Spotify, eller se på filmer via Voddler og Headweb.

Les også: Slik kobler du PC-en til TV-en.

Du må gjøre noen små grep

Problemet er at Windows i utgangspunktet slett ikke er optimalisert for å bli brukt på 3-4 meters avstand, og selv om du har en 50-tommer kan det bli svært vanskelig å lese teksten når skjermoppløsningen er så høy som 1920 x 1080 piksler (også kjent som full HD-oppløsning).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.