Slik bør du plassere mesh-nettet

Riktig plassering har mye å si for dekninga i boligen.

MESH: Det er viktig å tenke på hvor du plasserer satellittene i mesh-nettverket ditt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MESH: Det er viktig å tenke på hvor du plasserer satellittene i mesh-nettverket ditt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Såkalte mesh-nett, eller maskenett på norsk, skal sørge for god internettdekning i hele boligen din selv om du har et stort hus på én etasje, flere etasjer eller har tykke murvegger, noe som begrenser rekkevidda til ruterne.

Det kjekke med et mesh-nett er at det består av to eller flere satellitter, eller noder som de ofte kalles, som du plasserer strategisk i boligen for best mulig rekkevidde, og gjerne én i hver etasje.

Når du setter opp et nytt mesh-nett vil du som regel få tips om hvordan du bør plassere hver node, som at de bør plasseres mest mulig mot midten i boligen og at det ikke bør være mer enn to rom mellom hver node, men det er også noen ting du bør unngå.

Plassere på samme sted

Nettstedet How-To Geek skriver at det første du bør gjøre når du får en ny ruter eller et mesh-nett er å tenke på plasseringen. Hvordan var dekninga til den forrige ruteren da den stod der den sto?

En nytt nett gir en gyllen mulighet til å finne den best mulige plasseringen, som ofte er mest sentralt i boligen. Har du alt på én flate kan du deretter plassere de andre satellittene rundt, eller rett over dersom du har flere etasjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer