Slik bruker du amerikansk iTunes i Norge

Lek amerikaner og kjøp billigere musikk. Og film. Og tv-serier.

Med denne oppskriften kan du leie filmer fra amerikansk iTunes.
Med denne oppskriften kan du leie filmer fra amerikansk iTunes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanerne ligger langt foran oss på en del punkter.

Riktignok har de i mange år ligget bak på mobilbruk (selv ikke iPhone har MMS-støtte), men når det gjelder film- og tv-titting, har de mange løsninger som ikke vi nordmenn har.

En av dem er den amerikanske utgaven av iTunes Music Store. Der kan du, foruten å kjøpe musikk, også kjøpe episoder av de hotteste TV-seriene i HD-oppløsning.

Stort utvalg

I tillegg har de et bredt utvalg av filmer, som du enten kan kjøpe eller leie. Eksempelvis koster det kun $4 å leie en film, og du kan starte avspillingen i løpet av få sekunder. Film du leier har du 30 dager på deg til å se, og så fort du starter avspillingen har du 24 timer på deg til å se den ferdig.

Heldigvis finnes det smutthull som gjør at du kan leke amerikaner og få de amerikanske godbitene hjemme i din egen stue. Vi har testet, og tjenesten fungerer utmerket. Utvalget er også blitt langt bedre enn det var første gang vi prøvde dette trikset. Faktisk får du også kjøpt musikken vesentlig billigere enn på den norske musikktjenesten.

Vi har finkjemmet brukeravtalen med den amerikanske iTunes-tjenesten, og den sier ingenting om at du ikke kan bruke den som norsk borger. Oppdatert: Beklageligvis var vi litt kjappe i svingen (Apple har kalt United States "U.S." alle andre steder i teksten) - bruker du den amerikanske nettbutikken i Norge, bryter du med bruksvilkår #11.

NB: DinSide tar ingen ansvar dersom det oppstår problemer hverken nå eller på et senere tidspunkt. Dette er i så fall noe du gjør på eget ansvar.

Her er oppskriften (du kan også se video av dette i denne Klikk-episoden):

1. Amerikansk adresse

For å registrere seg på den amerikanske iTunes-tjenesten, må du ha en amerikanske adresse. Det kan du fikse f.eks. via JetCarrier.

JetCarrier er et selskap som baserer sin virksomhet på å sende pakker fra USA til (blant annet) Norge. Det kan være kjekt dersom en nettbutikk kun vil sende til amerikanske adresser - da oppgir du JetCarrier-adressen din, og så sender de den videre til Norge og fortoller varen for deg, mot et gebyr, selvsagt.

Det er gratis å registrere seg på JetCarrier, og når du har gått igjennom registreringsprosessen, får du en amerikansk adresse i Linden, New Jersey. Du får også et amerikansk telefonnummer i samme slengen.

Du kan lese mer om JetCarrier i denne artikkelen.

2. Amerikansk "kredittkort"

Denne blir verre - du får nemlig ikke brukt ditt norske kredittkort i den amerikanske nettbutikken. Så - hva gjør du? Jo, du kan bruke PayPal. Eller så kan du kjøpe gavekort på eBay. Det kan være fordelaktig.

eBay er verdens største nettauksjon og bugner over av varer i alle kategorier. Et søk etter iTunes gift card 50 gir en haug av $50-gavekort til salgs, og best av alt - de er ofte billigere enn $50:

Billige gavekort på eBay.
Billige gavekort på eBay. Vis mer


Når du kjøper et gavekort, er vår erfaring (2 kjøp) at det tikker inn en kode på epost etter få minutter. Sjekk karakterboken til selger og se om han har fått gode tilbakemeldinger også på leveringshastighet.

Hvordan du handler på eBay kan du lese om i denne artikkelen: Slik handler du på eBay. I denne artikkelen kan du også lese om PayPal, dersom du heller vil bruke det for å betale på iTunes Music Store.

Kjøper du gavekort, kan du trykke på "redeem" i nettbutikken og løse det inn, men først kan du like gjerne registrere deg på den amerikanske tjenesten.

3. Amerikansk iTunes

Hvis du allerede har en iTunes-konto, må du logge deg av. Trykk på "iTunes store" via iTunes, og skroll helt nederst på siden til denne boksen:

Slik bruker du amerikansk iTunes i Norge


Der velger du, som anvist, den amerikanske nettbutikken. Nå kan du trykke på "logg på" øverst til høyre og velge "opprett ny konto". Hvis du vil bruke PayPal direkte med iTunes, kan du fortsette registreringen ved å trykke "continue", men hvis du vil løse inn et gavekort, trykker du på "redeem code" når du begynner (se figur under).

Slik bruker du amerikansk iTunes i Norge


På de neste sidene er det rett frem å legge inn data. Husk å bruke en epostadresse ulik den du eventuelt måtte ha hos den norske iTunes-butikken, og husk at du ikke kan legge inn ditt norske kredittkort. Legg enten inn PayPal eller velg "ingen" dersom du har valgt å løse inn et gavekort (dette valget er ikke tilgjengelig hvis ikke du trykker redeem).

Gratulerer!

Det var faktisk alt. Du er nå logget inn på den amerikanske tjenesten og kan kjøpe musikk som du ville ha gjort før - enda billigere, siden den amerikanske tjenesten i utgangspunktet er billigere og du kanskje har kjøpt gavekortet til redusert pris.

Godbitene finner du i venstre marg: "Movies" og "TV Shows". Her får du kjøpt episoder i HD-oppløsning av mange populære serier; det være seg Californication, Heroes, 30 rock eller The Office, og med på kjøpet får du en standarddefinisjonsutgave som du kan overføre til iPhone/iPod.

>> Les også: Hulu - gratis nett-tv

Du kan også kjøpe og leie film. Leier du har du 30 dager på deg til å se den, og når du først har startet, utløper den etter 24 timer. Du kan overføre film og rettigheter til iPhone/iPod hvis du heller foretrekker å se filmen der. Typisk pris for å kjøpe film er $10-$15, og filmleie koster stort sett $4.

Merk imidlertid at filminnholdet ikke kan brennes ut, og at du i ekte "DRM-ånd" må spille av filmene fra enheten du laster ned på.

Det blir en annen diskusjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer