Slik bruker du amerikansk iTunes i Norge

Lek amerikaner og kjøp billigere musikk. Og film. Og tv-serier.

Med denne oppskriften kan du leie filmer fra amerikansk iTunes.
Med denne oppskriften kan du leie filmer fra amerikansk iTunes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanerne ligger langt foran oss på en del punkter.

Riktignok har de i mange år ligget bak på mobilbruk (selv ikke iPhone har MMS-støtte), men når det gjelder film- og tv-titting, har de mange løsninger som ikke vi nordmenn har.

En av dem er den amerikanske utgaven av iTunes Music Store. Der kan du, foruten å kjøpe musikk, også kjøpe episoder av de hotteste TV-seriene i HD-oppløsning.

Stort utvalg

I tillegg har de et bredt utvalg av filmer, som du enten kan kjøpe eller leie. Eksempelvis koster det kun $4 å leie en film, og du kan starte avspillingen i løpet av få sekunder. Film du leier har du 30 dager på deg til å se, og så fort du starter avspillingen har du 24 timer på deg til å se den ferdig.

Heldigvis finnes det smutthull som gjør at du kan leke amerikaner og få de amerikanske godbitene hjemme i din egen stue. Vi har testet, og tjenesten fungerer utmerket. Utvalget er også blitt langt bedre enn det var første gang vi prøvde dette trikset. Faktisk får du også kjøpt musikken vesentlig billigere enn på den norske musikktjenesten.

Vi har finkjemmet brukeravtalen med den amerikanske iTunes-tjenesten, og den sier ingenting om at du ikke kan bruke den som norsk borger. Oppdatert: Beklageligvis var vi litt kjappe i svingen (Apple har kalt United States "U.S." alle andre steder i teksten) - bruker du den amerikanske nettbutikken i Norge, bryter du med bruksvilkår #11.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.