Your Phone til Windows 10

Slik bruker du Din mobil-appen

Microsoft knytter mobilen og Windows 10 tettere sammen.

MOBILSPEILING: Har du en Samsung Galaxy Note 10 kan du faktisk speile mobilskjermen på Windows 10-PC-en din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MOBILSPEILING: Har du en Samsung Galaxy Note 10 kan du faktisk speile mobilskjermen på Windows 10-PC-en din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du typen som sender bilder fra mobilen som e-post for å få dem over på PC-en? Eller du liker kanskje å legge fra deg mobilen når du sitter ved PC-en på jobb, men fremdeles ønsker å se og svare på meldinger. Da bør du sjekke ut Microsofts mobilkompanjong Din mobil som smelter sammen mobilen med Windows 10-PC-en din.

Med Din mobil kan du enkelt overføre bilder rett til PC-en , men også lese og sende tekstmeldinger og både se og svare på (enkelte) mobilvarsler.

I denne guiden viser vi deg hvordan du kommer i gang med Din mobil og hvordan du kan ta i bruk de nyttige funksjonene i appen.

Kom i gang

Det første du må gjøre er å laste ned Din mobil til din mobil. Du kommer i gang med å laste ned Din mobil til din smarttelefon. Appen finner du her til Android-enheter. Hvis den ikke allerede ligger installert på PC-en din, laster du ned fra Microsoft Store.

Din mobil ligger for øvrig forhåndsinstallert på Samsung Galaxy Note 10-enheter som en del av et samarbeid mellom Samsung og Microsoft.

DIN MOBIL: Microsoft-appen knytter Windows 10-enheten din med Android-mobilen.
DIN MOBIL: Microsoft-appen knytter Windows 10-enheten din med Android-mobilen. Vis mer

Minimumskrav til Din mobil:

  • En PC som kjører Windows 10-oppdatering april 2018 eller nyere.
  • En telefon som kjører Android 7.0 (Nougat) eller nyere.

Deretter må du pare sammen mobiltelefon og PC ved å logge inn med Microsoft-kontoen din i appen og på Windows 10-enheten under Innstillinger, Kontoer, Din informasjon.

På Galaxy Note 10 konfigurerer du Din mobil via Innstillinger - Avanserte funksjoner - Koble til Windows.

Enhetene kobler du sammen ved å åpne Din mobil-appen på både PC-en og mobiltelefon din og følger anvisningene på skjermen.

Bilder

Din mobil er delt inn i tre hovedmenyer (fire hvis du har en Galaxy Note 10): bilder, meldinger og varsler. Under bilder vil du se de 25 siste bildene og skjermdumpene på smarttelefonen din, og du kan enkelt flytte dem over til PC-en ved å dra og slippe til mappen du ønsker.

NYLIGE BILDER: Du kan enkelt flytte bilder fra mobil til PC gjennom Din mobil.
NYLIGE BILDER: Du kan enkelt flytte bilder fra mobil til PC gjennom Din mobil. Vis mer

Du kan også dobbelttrykke på et bilde for å se det i fullskjerm eller redigere det i BIlder-appen og lagre det på PC-en.

En annen ting du kan gjøre med bilder i Din mobil-appen, er å dele det direkte via e-post, Skype eller andre støttede apper.

Noe derimot du ikke kan gjøre, er å slette bilder på mobilen direkte fra PC-en.

Meldinger

Det som trolig gjør Din mobil mest interessant, er at du kan sende og besvare meldinger rett fra PC-en din. Meldinger viser de 15 siste samtalene du har liggende på mobilen din. Du kan trykke på en samtale for å lese historikken og sende ny tekstmelding, eller starte en ny samtale ved å trykke Ny melding.

MELDINGER: Les og svar på tekstmeldinger i Din mobil-appen.
MELDINGER: Les og svar på tekstmeldinger i Din mobil-appen. Vis mer

Og ja, du kan enkelt legge til både bilder og GIF-er (animerte bilder) i meldingene slik at de sendes som MMS.

Varsler

Den siste delen i Din mobil samler alle varslene du mottar fra mobilen til PC-en. Under innstillingene i appen kan du selv velge hvilke mobilapper du ønsker å motta varsler fra.

Alle varslene dukker opp som bannervarsler i Windows 10, og enkelte - som Messenger - kan du besvare direkte uten å åpne appen på telefonen. Dette avhenger fra app til app, og lynmeldingstjenesten Slack for eksempel åpner Windows 10-appen slik at samtalen kan fortsette der, men du kan ikke svare direkte på meldingen.

VARSLER: Meldinger dukker opp i varslingssenteret i Windows 10, og du kan besvare enkelte av dem.
VARSLER: Meldinger dukker opp i varslingssenteret i Windows 10, og du kan besvare enkelte av dem. Vis mer

Fremtidige planer

Enn så lenge er dette de tre hovedmulighetene du har med Din mobil på Android/iOS og Windows 10, men Microsoft har avslørt at de jobber med flere, spennende funksjoner.

For eksempel ringe og motta telefonsamtaler på PC-en din. Dette er tilgjengelig i en testversjon av Windows 10. En annen spennende funksjon, er å speile skjermbildet fra telefonen til PC-en, slik at du faktisk kan bruke mobilen din på PC-en.

RING FRA PC-EN: Din mobil får anropsfunksjon i en kommende oppdatering til Windows 10.
RING FRA PC-EN: Din mobil får anropsfunksjon i en kommende oppdatering til Windows 10. Vis mer

Telefonskjerm, som faktisk er speiling av skjermbildet fra telefonen, er også i testversjon. Foreløpig kun på Galaxy Note 10. Etter litt om og men, fikk vi det til å fungere, og vi kunne styre telefonen fra PC-en.

Slik styrer du mobilen via PC-en:

  • Ett klikk fungerer som ett berøringstrykk
  • Høyreklikk hvor som helst på telefonskjermen for å gå til forrige side
  • Klikk og hold for å åpne en kontekstmeny
  • Klikk, hold og dra for å merke tekst
  • Rull med musen for å flytte skjermen loddrett

Telefonskjerm støtter også PC-er med berøringsskjerm slik at du kan sveipe med fingrene for å rulle på nettsider eller klype med fingrene for å zoome ut og inn.

PS. For å bruke telefonspeiling må PC-en din minst ha Windows 10 med oktober 2018-oppdateringen installert.

En siste nyhet, som kanskje ikke er spennende, er at batteristatusen på telefonen din, om gjenværende batteriprosent og ladestatus, snart vil vises i Din mobil på PC-en.

Bruker du Din mobil?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer