Slik bruker du mindre Netflix-data

Mye å spare om du klarer deg uten HD-oppløsning.

POPULÆRT: Omtrent hver tredje husstand i Norge abonnerer på Netflix, som dermed er den mest populære strømmetjenesten her til lands. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
POPULÆRT: Omtrent hver tredje husstand i Norge abonnerer på Netflix, som dermed er den mest populære strømmetjenesten her til lands. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix kommer i disse dager med en god nyhet for de som bruker tjenesten på en nettlinje uten fri bruk: Hele biblioteket omkomprimeres, slik at strømming av film vil bruke minst 20 prosent mindre data.

På animasjonsfilmer og annet «lettkomprimert» innhold kan besparelsen komme opp i hele 75 prosent; altså der Netflix bare bruker en fjerdedel av dataen når man strømmer.

Ifølge selskapet selv skal det allikevel ikke være mulig å se forskjell selv om bitraten er lavere.

LES OGSÅ: Se opp for svindelmail fra "Netflix"

Flere fordeler

Dette er selvsagt en positiv nyhet for de som ser Netflix på mobiltelefonen mens de er koblet til mobilnettet, der de fleste av oss har en begrenset kvote i måneden å forholde seg til.

Mange husstander har også kvotebegrensede nettlinjer hjemme eller på hytta; det være seg via 4G, satelitt eller lignende.

PRISTEST: Her er det billigste mobile 4G-bredbåndet

Et annet aspekt er også at strømming fra Netflix vil kreve mindre båndbredde, og for de som ikke har verdens raskeste nettlinje fra før, betyr det at det vil frigjøres mer båndbredde til andre aktiviteter på nettverket; det være seg surfing på nettet, spilling på nettet, annen strømming og lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer