Slik bytter du søkemotor i Microsoft Edge

Det er fullt mulig, men krever et lite grep.

FRA BING TIL GOOGLE: Mange opplever bedre treffsikkerhet med Google enn med Bing. Slik endrer du standard søkemotor i den nye Edge-nettleseren i Windows 10.
FRA BING TIL GOOGLE: Mange opplever bedre treffsikkerhet med Google enn med Bing. Slik endrer du standard søkemotor i den nye Edge-nettleseren i Windows 10. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med Windows 10 har du også fått en ny nettleser. Den heter Microsoft Edge, og er arvtakeren til Internet Explorer, som har vært med oss i over 20 år.

Sikrere

Nettleseren skal ifølge Microsoft ikke bare være mye raskere enn den aldrende forgjengeren, den skal også være mye sikrere. En av årsakene er imidlertid åpenbar; Edge støtter foreløpig ikke noen utvidelser fra tredjepart overhodet.

Vi kan skrive under på at Edge både starter og leter opp sider raskt, men mange opplever at søk fra adresselinjen ikke fungerer like godt som i nettlesere som Google Chrome og Firefox.

Årsaken er at Edge bruker Microsofts egen Bing-søkemotor, som ikke alltid gir deg de beste resultatene - noe du kan lese om i denne artikkelen.

Fra Bing til Google

Det er imidlertid mulig å benytte Google som standard søkemotor, og da vil søkeresultatene være tilsvarende de du får i de to nevnte nettleserne.

Slik bytter du standard søkemotor i Edge:

1. Åpne Edge og gå til nettsiden google.no. Trykk på ... øverst til høyre, og Innstillinger:

2. Skroll nedover og trykk på Vis avanserte innstillinger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer