Slik bytter du startside

Det er gjort på få sekunder å få nettleseren din til automatisk å gå til et annet sted på nettet enn idag når du kobler deg på internett.

Publisert

De fleste store internettleverandørene leverer gratis nettlesere sammen med abonnementet. Disse er innstilt slik at du automatisk får opp leverandørens egen hjemmeside når du kobler deg på internett.

Mange er nok ikke klar over at de selv kan velge hvilken side som skal komme opp når de starter nettleseren, og at det bare tar sekunder å bytte.

Med Microsoft Internet Explorer

Øverst i menylinjen til Explorer står menyvalget "View" eller "Vis". Klikk på dette, og det kommer frem en rullegardin med nye valg. Velg "Internet Options" eller bare "Options" i eldre engelskspråklige versjoner. I den norske versjonen heter det "Alternativer".

Det kommer nå opp en valgboks med enda flere valg. Du klikker på kortet hvor det står "Navigasjon" i den norske utgaven, "General" i den amerikanske.

Så skriver du bare inn adressen til din nye startside. For eksempel kan du velge http://www.dinside.no

Med Netscape Navigator

Her velger du "Edit" i menylinjen på toppen av siden. Fra rullegardinen velger du "Preferences". I skjemaet som kommer frem, klikker du på "Navigator" i menyen til venstre og fyller så ut ny "home page".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer