Slik dobler du kapasiteten på minnepluggen

TIPS: Veldig enkelt tips gir langt mer plass til filene dine.

Publisert
Sist oppdatert

USB-minneplugger er i ferd med å bli foretrukket fysisk transportmiddel for filer. Det er ikke rart, kapasiteten er oppe i 64 GB på de største (og ikke 128 GB som vi dessverre kom i skade for å skrive tidligere denne uken), og "små" varianter med 1 GB kapasitet får du for under 50 kroner i mange nettbutikker.

Overføring er gjort på en blunk, og de er enklere å transportere og tåler mer enn CDer og DVDer.

Tipset vårt denne gang er ikke myntet på deg som er på utkikk etter en ny minneplugg, men for deg som allerede har noen du ønsker skulle rommet mer enn de gjør i utgangspunktet.

Filsystemet avgjør

Det er faktisk enkelt å få langt bedre kapasitet, gjerne opp mot 100%, avhengig av hva du fylle minnepluggen med. Hemmeligheten ligger i filsystemet på pluggen.

De fleste minnepluggene bruker FAT eller FAT32 filsystem. Windows XP og Vista støtter imidlertid også NTFS, et filsystem som byr på flere muligheter, deriblant tilgangskontroll og kompresjon. Ved å formatere minnepluggen med NTFS-filsystemet, åpner det seg derfor plutselig muligheter for å krympe innholdet - og dermed frigi plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer